Image 1 of 1
noise11.jpg
Foto: VidiPhoto<br />
<br />
AMERSFOORT - Medewerkers van hoveniersbedrijf Van Dijk Tuinen uit Werkhoven leggen maandag de laatste hand aan een gigantisch geluiddempend scherm langs een particuliere tuin in Amersfoort. Door de recente reconstructie van het kruispunt Arnhemseweg-Kersenbaan ligt het wegdek inmiddels tegen de grens van de privétuin. Om het verkeerslawaai voor de bewoners sterk te beperken, is in overleg met de gemeente Amersfoort besloten om een 60 meter lange en 3 meter hoge zogenoemde Noistopwand op te trekken. Het speciale geluidsscherm met elementen van geperste steenwol in een behuizing van gegalvaniseerd staal zorgt voor een lawaaireductie van ongeveer 40 procent. Aan de onderzijde van de nu nog kale wand brengt het hoveniersbedrijf een talud aan waarin Hedera (klimop) wordt geplant zodat de wand binnen afzienbare tijd een natuurlijke, ‘groene’ uitstraling krijgt.